< Terug

Douglas Duplo Hout veranda's en carports

Douglas Veranda's + Polycarbonaat

Met een houten veranda kunt u op ieder gewenst moment genieten van het buitenleven, vier seizoenen lang. Een veranda verbindt uw tuin met de woning en geeft meerwaarde aan uw leefgenot. Hierdoor kunt u ’s avonds net even wat langer genieten van een heerlijke lente- of nazomeravond.
Wist u dat een houten veranda ook zeer geschikt is als carport?

Natuurproduct
Kiest u voor een houten overkapping, dan kiest u voor een natuurproduct. Hout heeft een warme uitstraling welke authentiek is, maar toch hedendaags. Pext biedt u een uitgebreid assortiment houten overkappingen. U kunt kiezen uit twee houtsoorten (lariks en douglas) met daarop verschillende daksystemen. Hout is een natuurproduct waardoor er soms scheurtjes of krommingen ontstaan. Dit is een normaal proces en geeft extra sfeer aan de authentieke uitstraling van uw veranda of overkapping. Op dit natuurlijke gedrag van hout kunnen wij geen garantie verstrekken.

Gelamineerd lariks
Gelamineerd lariks bestaat uit dunne met elkaar verlijmde houten planken. Het lariks wordt verzaagd in dunne planken en vervolgens watervast verlijmd tot balken en palen. Doordat de planken watervast zijn verlijmd, trekt het niet krom.
Voordelen gelamineerd lariks:
• sterk/enorme draagkracht
• stabiel: trekt niet krom en weinig scheurvorming
• relatief foutvrij
• minder kwasten (noesten)
• duurzaam
• kan grotere overspanning aan waardoor een diepte tot 5 meter gerealiseerd kan worden.


Kiest u liever voor massief hout? Kies dan voor Douglas hout.
Douglas Duplo hout
Een overkapping van Douglas heeft een robuustere uitstraling dan gelamineerd lariks. Vanwege de gunstige sterkte-eigenschappen (sterk en taai) is Douglas hout voor bijna alle doeleinden te gebruiken. Door het hout onbehandeld te gebruiken krijgt uw bouwwerk een prachtige natuurlijke uitstraling welke door de jaren heen langzaam vergrijsd. Douglas hout word tweelaags (duplo) met elkaar verlijmd, hierdoor is er mindere kans op kromtrekken en scheuren van het hout.

Terrasoverkappingen / Carport