< Terug

Qlima Extra; zuivere kachelbrandstof voor petroleumkachels

Qlima Extra; zuivere kachelbrandstof voor petroleumkachels

Een Qlima Premium Quality Fuel met een geweldige warmte beleving. Qlima Extra garandeert het hoogste rendement en lange levensduur van de kachel en onderdelen.

Qlima Extra heeft een aromaatgehalte van maximaal 0,3% en een zwavelgehalte van maximaal 0,0001% Het vlampunt is gegarandeerd minimaal > 65 C. Qlima Extra voldoet ruimschoots aan de enige Europese wetgeving rondom brandstof voor petroleumkachels, dit is de?Franse wetgeving (NF 128 arr t 25-06-2010).

Alle voordelen van Qlima Extra op een rij:
Voldoet ruimschoots aan Europese wetgeving NF 128
Hoog rendement
Reukarm
Lange levenduur van kachel en onderdelen
Vlampunt van >65 C
Extreem laag aromaatgehalte van maximaal 0,3%
Extreem laag zwavelgehalte van maximaal 0,0001%
Geschikt voor alle merken kachels
Verpakt in 100% recyclebare PET verpakking met kindveilige sluiting

Zuivere kachelbrandstof na hydrogenatie
In de raffinaderij wordt het basisproduct petroleum (ruwe olie) middels het
raffinage proces geraffineerd tot o.a. gasolie, kerosine, nafta. De grondstof waarvan kachelbrandstof wordt gemaakt is kerosine. Alvorens deze kerosine geschikt is als kachelbrandstof ondergaat de grondstof heel wat bewerkingen. Zo ontstaat na destillatie onder andere lampenpetroleum. Maar opgelet, dit product bevat nog steeds tussen de 20  25 % aromaten en het zwavelgehalte ligt met 0,03% nog steeds veel te hoog, het product ruikt en verbrandt onvolledig.

Van overheidswege zijn er bepaalde criteria vastgelegd voor de samenstelling van kachelbrandstoffen. De enige Europese wetgeving hieromtrent is de
Franse wetgeving (NF 128 arr t25-06-2010).?Wanneer aan de criteria van deze Franse wet wordt voldaan, dan pas is het product geschikt als kachelbrandstof voor verplaatsbare kachels zonder externe afvoer. Deze wetgeving stelt dat er maximaal 1% aromaten en 0,0005% zwavel aanwezig mogen zijn en dat het vlampunt minimaal 61 graden dient te bedragen. Dit kan men bereiken door het product lampenpetroleum verder te bewerken middels hydrogenatie. In dit bewerkingsproces worden aromaten verwijderd en het zwavelgehalte aanzienlijk verlaagd.

Doordat Qlima alleen met hoogwaardige producten werkt ontstaat minder slijtage aan kachel en onderdelen, zo wordt bij normaal gebruik de levensduur van de kachel verlengd tot wel 20 jaar.?Qlima Kristal is verpakt in een PET can met kindveilige sluiting, een innovatie van Qlima waardoor de brandstof cans nu 100% recycleerbaar zijn.

Tip een vriend
Downloads
Leverancier
Klimaatbeheersing / Verwarming